Avui: 10:00-13:00 h 973 49 22 79
Temps de lectura 1 min.

La situació que vivim de quarantena ens pot generar-te estrès i ansietat si no fas una bona gestió de les emocions.

Està a les teves mans transformar aquesta experiència fortuïta en aprenentatge. Per això, seguint alguns consells, et resultarà més fàcil gestionar les emocions i promoure el teu benestar interior.

regular emocions en la quarentena

1.- Escollir estar a casa.

Deixa de banda la situació externa. Busca el benestar i construeix el teu propi món, apartant la causa que va motivar el tancament.

Per aconseguir-ho, t’ajudarà:

  • Fer un detox informatiu. Limita la informació que consumeixes tant en quantitat com en qualitat.
  • Mantenir rutines quotidianes. Segueix els ritmes diürns i no deixis a un costat els teus hàbits. Mantingues la higiene, vesteix-te, fes exercici igualment, fixa els àpats en horaris adequats, etc.
  • Seguir els ritmes nocturns. No barregis el dia i la nit.

2. Treure-li partit al teu temps

Una bona opció pot ser invertir aquest temps en créixer personalment, mitjançant la introspecció, en la teva relació amb l’altre, o impulsant parcel·les pròpies d’oci o curiositat.

En això, els teus aliats seran:

  • Desenvolupar la comunicació. Aprofita aquest període per reflexionar i conèixer-te millor a tu mateix. I no descuidis tampoc la comunicació amb els altres, malgrat sigui telemàticament, et sentiràs acompanyat al comprovar que comparteixes la situació amb els demes.
  • Descobrir o reprendre hobbies. És bon moment per fer allò per al que mai trobes el moment: cosir, llegir, escriure, aprendre anglès… T’ajudarà a sentir-te ocupat i a desconnectar de la situació.

Per poder transformar l’experiència en aprenentatge, també t’ajudarà escriure cada nit a mode de diari sobre les teves emocions, ja que t’alleugeriran i t’ajudarà a posar distància.

Alicia Golijov.  Psicoterapeuta - Neuropsicoanalista

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris